de splinter en de balk



Actie wekt reactie op.
Al bedoel je t nog zo goed. Als er oordeel, verzet in zit word dit opgepikt, wordt van daaruit gereageerd.
Eigenlijk geeft dat de duisternis kracht. Dan kan t reageren, zich verzetten, aanvallen. Dan wordt t n spel van macht, aanval en verdediging en zit je helemaal verstrikt in de dualiteit.
Maar als er waarlijk begrip gegroeid is van binnenuit, werkelijk Liefde, dan omvat dit ook de duisternis met begrip, en ook dit wordt gevoeld. De ander voelt dat hij/zij zichzelf mag zijn. En als je dan deelt, deel je ook echt vanuit respect en gelijkwaardigheid voor die ander en de ander voelt zich niet aangevallen.
Alles is energie.

Het is het idee van de splinter en de balk.
Als jij niet de balk uit je eigen oog gehaald hebt hoe kan je dan de splinter uit het oog van de ander halen?
Dus uiteindelijk gaat t erom dat jij, in interactie, jezelf vrijmaakt van die balk. Je vrijmaakt van jouw innerlijke duisternis, jouw beelden, jouw angsten, jouw vooroordelen, jouw verzet. Alles wat nog niet omgezet is in Liefde.
En dan zul je een waar vb zijn van deze Liefde. Dit uitstralen en ieder raken die hiervoor ontvankelijk is. Je deelt waar openheid is, ruimte, en je Weet waar je kunt delen omdat je niet hoeft te delen. Er zit geen lading meer op, je deelt gewoon.
En dat kan de duisternis oplossen, dan ben jij de Oplossing. Dat is de grootste Kracht waar de duisternis geen wapens tegen heeft omdat het hier geen vat meer op heeft, geen aanrakingspunten. Vroeg of laat zal zo de duisternis in dit Licht oplossen omdat de duisternis uiteindelijk de illusie is en het Licht, de Liefde, de Waarheid.

Kagib

De uitgesproken woorden:

http://we.tl/rh5lBVWb0d

Reacties

Populaire posts van deze blog

de golf en de oceaan

NIETS ZIJN

KARMA NEMESIS